Infractori in libertate

Hila Ovidiu

Cei cinci suspecti acuzati ca fac parte dintr-o retea de trafic de persoane, care au fost retinuti luni de catre politistii sibieni, sunt in libertate. Instanta nu a considerat ca este necesara arestarea lor preventiva. Procurorii DIICOT asteapta motivarea sentintei, pentru a putea face recurs.

Cei cinci membrii ai retelei de traficanti care au fost retinuti luni de catre politisti fiind acuzati ca au recolat persoane sarmane de la Azilul de Noapte si le-au trimis peste hotarela cersit, sunt in libertate. Judecatorii sibieni nu i-au considerat periculoasi si nu au eliberat mandate de arestare preventiva pentru acestia. Procurorii DIICOT asteapta acum motivarea deciziei instantei, pentru a putea face recurs. Cei cinci, impreuna cu o alta persoana care nu a fost inca gasita, sunt acuzati de trafic de persoane si proxenetism. Suspectii sunt invinuiti ca in perioada 2010 – 2011 au racolat mai multe victime, de la un azil de noapte  din municipiul Sibiu, persoane cu o situatie  materiala precara, sau suferind de  afectiuni psihice. Apoi, sub pretextul oferirii un loc de munca, victimele au fost transportate in orasul Duisburg, Germania. Aici au fost  obligate sa practice cersetoria, prostitutia sau sa comita  infractiuni de furt si sa predea zilnic membrilor gruparii suma de 100 Euro fiecare. Victimele erau amenintate si supuse unor suferinte fizice in situatia in care nu reuseau sa predea invinuitilor sumele de bani  pretinse. Pana acum politistii au reusit sa identifice sapte dintre victimele retelei din care fac parte si doua femei. In  aceeasi perioada,  invinuitii au sustras importante cantitati de cupru, precum si combustibil, din fabrici dezafectate sau santiere din Germania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Miercuri au fost impartite loturile din Cartierul Tineretului

Mai bine de o suta de familii au asteptat cu sufletul la gura sa vada unde au primit terenul pe care il vor putea folosi gratuit pentru construirea unei locuinte. In timp ce unii sibieni aproape ca au sarutat pamantul de fericire ca s-au numarat printre cei 125 de beneficiari, […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro