INFRACȚIUNI LA REGIMUL RUTIER

stiri redactie

În perioada 17 – 19 ianuarie a.c., polițiștii sibieni au constatat 3 infracțiuni la regimul rutier, au reținut 39 de permise de conducere, au retras 12 certificate de înmatriculare și au aplicat 411 amenzi în valoare de 81.000 de lei.

Exemple semnificative:

La data de 18 ianuarie a.c., în jurul orei 17,00, în orașul Agnita, polițiștii au oprit un autoturism condus pe strada Mihai Viteazu de către un locanic în vârstă de 48 de ani.

În urma testării alcoolscopice a șoferului a rezultat o concentrație de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 19 ianuarie a.c., în jurul orei 00,15, în intersecția străzii Gării cu DN 14, în zona orașului Dumbrăveni, polițiștii au oprit pentru control un autoturism condus de către un bărbat în vârstă de 33 de ani, din județul Mureș.

Din verificările efectuate s-a stabilit că bărbatul nu deține permis de conducere, iar testarea sa alcoolscopică a rezultat într-o concentrație de 1,17 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe numele celui aflat la volan s-a întocmit un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv conducere sub influența alcoolului.

La data de 19 ianuarie a.c., în jurul orei 17,00, în orașul Agnita, polițiștii rutieri au testat cu aparatul DRUGTEST un localnic în vârstă de 33 de ani, care conducea un autoturism pe strada 1 Decembrie.

Întrucât rezultatul testării a fost unul pozitiv la substanța THC 5 Cannabis, conducătorul auto a fost însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii prezenței în organism a substanțelor psihoactive.

În cauză, la nivelul Poliției Orașului Agnita, s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența unor substanțe psihoactive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Un nou caz de pesta porcină africană

Un nou caz de pesta porcină africană (PPA) a fost confirmat la un porc mistreț, vânat în Fondul de Vânătoare nr. 18 Păuca.Subprefectul Rareș Macrea a convocat în data de 16.01.2020, ora 15.00, Centrul Local de Combatere a Bolilor Sibiu – Unitatea Locală de Decizie, pentru a aproba Programul de […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro