Inceput de an scolar cu lucrari in derulare in unele unitati de invatamant

Noul an scolar incepe cu santiere in multe dintre unitatile de invatamant din oras. Este vorba in special de lucrari de mare amploare care, desi sunt in grafic, se vor intinde cel mai probabil pe toata perioada anului scolar. Cele mai ample interventii de la momentul de fata au loc la noul Liceu de Arte si la Noica. De la inceputul anului si pana in prezent s-au demarat investitii in 50 de unitati de invatamant.

In ceea ce priveste Liceul de Arte, copiii vor invata si in acest an in cladirea din centrul orasului. In locatia unde va fi mutat liceul este plin santier. Se lucreaza acum la structura de rezistenta si fundare a noului corp de cladire. In ceea ce il priveste pe cel existent, se fac pregatirile pentru renovare.

Liceul Noica este de asemenea in plin santier. La finalizarea investitiei, scoala va fi prima din Sibiu care va avea sistem de incalzire cu pompe de caldura din pamant. Acest sistem de incalzire este considerat la ora actuala cel mai eficient si cel mai prietenos cu mediul. Lucrarile presupun insa anumite sacrificii din partea elevilor cel putin acum, la inceputul anului scolar. O perioada unii elevi vor fi trimisi sa invete la Scoala 21, iar cei ramasi in Noica vor avea ore mai scurte cu 5 minute si vor invata in doua schimburi.

S-au finalizat pana acum lucrarile de investii de la Regina Maria, Colegiul LIA, Colegiul Brukenthal si toate interventiile de reparatii si achizitii de dotari si mobilier.

Suntr programate sa inceapa lucrari la fatada Colegiului Agricol si pentru amenajarea curtii si terenului de sport de la Gradinita nr. 15.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Inceput de an scolar scolar cu emotii pentru mai bine de 100 de copii de la Centrul Scolar de Educatie Incluziva nr 2 din Sibiu

9 septembrie a fost o zi speciala si pentru copiii care invata la Scoala de Educatie Incluziva nr. 2 din Sibiu.  Aici vor invata in acest an scolar peste 100 de copii de la varsta prescolara si pana la gimnaziu. Si pe ei ii asteapta un an plin de provocari, […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro