Incepe Festivalul International de Folclor “Cantecele Muntilor”

Hila Ovidiu

Sibiul se pregateste pentru cel mai vechi si mai asteptat Festival International de Folclor, “Cantecele Muntilor”. Evenimentul va debuta miercuri si se va desfasura pana in data de 6 august, in diferite locatii din oras.

Sibienii sunt invitati la muzica populare, joc si voie buna. Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale „Cindrelul-Junii” Sibiu organizeaza cea de-a XXXVII-a editie a Festivalului International de Folclor „Cantecele Muntilor”. evenimentul se va desfasura  in perioada 1-6 august 2012 in diferite locatii din municipiul Sibiu. Invitate vor fi numeroase ansambluri din tara si de peste hotare. O seara speciala in cadrul festivalului va fi in 3 august, cand la spectacolul “Junii Sibiului si invitatii lor” vor fi prezenti peste 60 de interpreti ai muzicii populare din diferite zone folclorice ale tării. Solistii invitati reprezintă atat tanara generatie, cat si solisti consacrati, precum Mariana Anghel, Nineta Popa, Andreea Voica, Niculina Stoican, Mariana Deac, Ionut Fulea, Dinu Iancu Salajanu. Din generatia de aur va fi invitata indragita ionterpreta Lucretia Ciobanu, care a fost ultima data pe o scena din Sibiu in anul 2007, tot in cadrul Festivalului “Cantecele Muntilor” Un alt punct important in programul festivalului este dat de Balul baroc, ce va fi organizat sambata, 4 august. ar ca noutate, in cadrul festivalului vor fi invitati la Sibiu Viorica si Ionita de la Clejani, alaturi de Taraful de la Clejani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Record de vizitatori la “Anima Astra”

Aproape cinci mii de vizitatori au trecut pragul Muzeului Astra in saptamana trecuta. Cei mai multi dintre acestia au participat la actiunile ce au avut loc in weekend in Muzeul in aer liber. Incasarile au fost pe masura. Reprezentantii muzeului spun ca au incasat aproximativ 36 de mii de lei. […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro