Incep lucrarile de extindere si reabilitare a retelelor de apa si canal

Hila Ovidiu

Strada Agarbiciu din Sibiu este prima pe care au inceput lucrarile de extindere si reabilitare a retelelor de apa si canal. Startul lucrarilor a fost dat de insusi primarul Klaus Johannis, insotit de directorul Apa Canal Sibiu, Mircea Niculescu.

Primarul Klaus Iohannis impreuna cu directorul Apa Canal Sibiu, Mircea Niculescu si reprezentantii asocierii care a castigat acest contract au dat miercuri startul lucrarilor propriu-zise de extindere si reabilitare a retelei de apa si canalizare in municipiul Sibiu. Prima strada care intra in lucru este strada Agarbiciu, din Valea Aurie, urmata de strada Privighetorii, pe ambele strazi urmand sa fie reabilitata reteaua de apa potabila. Lucrarile fac parte dintr-un amplu proiect finantat cu fonduri europene. Directorul Apa Canal Sibiu s-a aratat convins de necesitatea acestor lucrari de extindere. Tot in luna iunie a acestui an vor intra in lucru si retelele de canalizare de pe strazile Cuptorului, Oslo si  Tiglarilor, pe tronsonul de blocuri. In luna iulie vor intra in lucru strazile Sibiel si Dobarca, pe strazile Magheranului, Lunga si Moara de Scoarta vor incepe lucrarile de reabilitare a retelei de canalizare, iar pe strada O. Goga vor fi reabilitate ambele retele incepand de luna viitoare. In total, in municipiul Sibiu reteaua de apa va fi extinsa sau reabilitata pe 15,1 kilometri, iar reteaua de canalizare va fi extinsa sau reabilitata pe o lungime de 18,8 kilometri. Pe listele cuprinse in contractul de lucrari sunt incluse 65 de strazi din municipiul Sibiu, din cartierele de blocuri, iar termenul de finalizare a contractului pe toate aceste strazi este luna noiembrie a anului 2014. Valoarea contractului pentru municipiul Sibiu si pentru Selimbar este de peste 48,7 milioane de lei, fara TVA.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Tragedie pe DN 1 T

Un barbat si-a pierdut viata miercuri dimineata pe DN 1, in urma unui grav accident rutier in care au fost implicate doua autoturisme si o cisterna. De vina pentru producerea evenimentului a fost soferul cisternei, care nu a pastrat distanta regulamentara fata de autoturismul care circula in fata sa si […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro