Incep inscrierile pentru faza de judet a Olimpiadei “Mestesuguri Artistice Traditionale”.

Hila Ovidiu

Tinerii cu varste intre 6 si 18 ani pot dovedi in perioada 3-5 aprilie ca se pricep de minune la pictat, tesut, cusut, olarit si multe alte mestesuguri cu traditie. Inscrierile pentru olimpiada se pot face pana in data de 23 martie la sediul inspectoratului Scolar sau la sediul Muzeului Astra din Piata Mica.

Concursul se va desfasura in trei zile consecutive. Data de 3 aprilie este dedicata pictatului icoane pe sticla, lemn, pictura naiva si evident incondeiat oua, in timp ce in 4 aprilie isi vor demonstra maiestria specialistii in tesut, cusut, brodat, confectionat port popular, confectionat podoabe, papusi si impletit. In cele din urma ziua de 5 aprilie va pune fata in fata tinerii care trebuie sa isi arate talentul in prelucrarea lemnului, fierului, lutului confectionarii de masti sau arta decorativa. Atentie insa! Conditiile de participare sunt cat se poate de stricte. Cei interesati trebuie sa aibe intre 6 si 18 ani, sa fie buni cunoscatori ai secretelor mestesugurilor populare, sa aibe dexteritate tehnica, simt artistic si multe alte calitati specifice. Participantii la olimpiada vor trebui sa demonstreze ca poseda cunostinte temeinice legate de practicarea mestesugului pentru care s-au inscris. In cele din urma prezenta la concurs este admisa numai in tinuta populara reprezentand portul specific satului si zonei de provenienta a fiecarui concurent.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Pot mare la Loto

9, 3 milioane de lei. Este suma cu care orice roman impreuna cu toate rudele sale ar iesi din criza. Daca ghiciti cele 6 numere norocoase la loto 6 din 49, acesti bani va intra automat in cont. Premiul de la categoria I la Loto 6/49 depaseste in aceasta saptamana […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro