Incendii provocate de neatentie

Hila Ovidiu

Pompierii militari sibieni au avut parte de in weekend cat se poate de incarcat. In numai doua zile ei au stins trei incendii care au pornit de la vegetatie uscata si s-au extins la imobile. In cartierul sibian Broscarie a izbucnit un astfel de incendiu in imediata vecinatate a unui depozit de bauturi racoritoare, insa pompierii au reusit sa evite extinderea lui.

Inconstienta oamenilor reprezinta o provocare tot mai greu de trecut pentru pompierii medieseni sibieni. Zilnic ei se confrunta cu incendii de vegetatie uscata ce scapa de sub controlul celor care le aprind. Duminica, focul pus pentru a igieniza un teren din zona Broscarie s-a extins din cauza vantului pe o suprafata de 5 hectare, si a fost cat pe ce sa ajunga pana la un depozit de bauturi racoritoare. Noroc cu pompierii care s-au deplasat de urgenta la locul fata locului si au reusit sa-l stinga la timp. Si acesta nu  e singurul exemplu de inconstienta. O cabana din Medias a ars cu anexe cu tot dupa ce focul aprins pentru a igieniza un teren din vecinatate s-a extins si a cuprins cabana. Acelasi scenariu s-a repetat si la Ighisu Nou, unde a ars o alta cabana de vacanta din cauza unor persoane ramase deocamdata neidentificate, care au dat foc uscaturilor din apropierea imobilului, iar vantul a extins focul ce a mistuit cabana.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

“Zbor” la mica altitudine, pe DN 1

Un bucurestean a fost prins de radarul politistilor rutieri  sibieni in  timp ce rula cu viteza de 200 de kilometri pe ora pe DN 1, pe un segment de drum pe care viteza maxima era de 100 de kilometri pe ora. Barbatul a ramas fara permis pentru 90 de zile. […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro