Incendii la depozitele de furaje

Hila Ovidiu

18 incendii au avut loc in acest an la depozitele de furaje. Ultimul dintre ele a avut loc chiar in aceasta saptamana. Pompierii spun ca sunt cateva masuri de siguranta care trebuie urmate cu strictete pentru a preveni eventuale nenorociri.

iStatisticile pompierilor arata ca de la inceputul anului si pana in prezent au avut loc 18 incendii la depozitele de furaje. De cele mai multe ori de vina pentru producerea incendiilor este neglijenta umana si nerespectarea conditiilor de siguranta. Pompierii spun ca detinatorii de depozite de furaje indiferent de marimea acestora trebuie sa le amplaseze la distante de siguranta fata de vecinatati. Asta inseamna ca depozitele trebuie sa fie undeva departe de locuinta proprie si bineinteles departe de locuitele vecinilor. Astfel, in cazul unui incendiu se poate preveni propagarea acestora si la alte imobile. Furajele nu trebuie depozitate in apropierea retelelor de electricitate, in apropierea cailor ferate, a drumurilor publice si nici in zone in care in apropiere sunt paduri. Pompierii mai recomanda oamenilor sa evite fumatul sau orice alta sursa de foc in apropierea clailor cu fan sau a depozitelor inchise. Pana si cenusa incinsa poate da nastere unui incendiu de proportii. Atentie deosebita necesita si furajele sau cerealele cu umiditate ridicata deoarece aceste prezinta pericol de autoaprindere. Surile si depozitele de furaje trebuie intotdeauna amplasate langa surse de apa pentru a putea interveni cu usurinta in cazul unui eventual incendiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

In spital dupa ce au traversat neregulamentar

Nu mai traversati neregulamentar!!! Riscati sa deveniti victime ale accidentelor rutiere. O fetita de 9 ani si o alta tanara de 20 de ani au ajuns la spital dupa ce au incercat sa treaca strada prin spatii nepermise. 2 tinere au ajuns la spital dupa ce au incercat sa traverseze […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro