Incasari mari la Finante

Hila Ovidiu

Veniturile bugetare realizate de Directia Generala a Finantelor Publice a judetului Sibiu in primele sase luni ale acestui an au atins cifre record. Astfel, in perioada ianuarie, fiscul sibian a incasat cu 9,19% mai mult fata de aceeasi perioada a anului trecut.

In plina perioada de recesiune, fiscul sibian a inregistrat incasari foarte mari pentru primele sase luni ale acestui an. Aceste incasari au fost inregsitrate in conditiile in care restituirile din taxa pe valoarea adaugata au fost cu 35,79% mai mari decat cele din anul 2011, fapt ce dovedeste preocuparea permanenta a Fiscului pentru sprijinirea mediului de afaceri. In ceea ce priveste bugetele de asigurari sociale se constata, de asemenea, o crestere a incasarilor in primele sase luni ale anului curent cu 6,8% fata de aceeasi perioada a anului precedent. Astfel, la bugetul Fondului national unic de asigurari de sanatate veniturile incasate in perioada supusa analizei au fost cu 9,19 % mai mari fata de primele sase luni din 2011, cele de la  bugetul asigurarilor sociale de stat cu 5,75% mai mari comparativ cu perioada similara a anului trecut, iar cele de la bugetul asigurarilor pentru somaj incasarile au inregistrat o crestere cu 9,65 %. Directia Generala a Finantelor Publice a judetului Sibiu pentru incasarile realizate in primele sase luni ale anului curent fata de programul de incasari stabilit de Agentia Nationala de Administrare Fiscala se afla pe locul 3 la nivel de tara, inregistrand o depasire a programului cu 7,64%. Aceasta in conditiile in care inflatia mai 2012 fata de iunie 2011 este de 2,08%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Exista si exceptii

Cei care dovedesc faptul ca au intr-adevar nevoie sa tranziteze zona Viaductului Gara Mica, pot obtine o autorizatie de trecere temporara. Aici se incadreaza riveranii, cei de la serviciile de utilitati si angajatii firmelor din zona. Ceilalti vor fi in continuare obligati sa foloseasca centura ocolitoare a Sibiului. Inchiderea pentru […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro