Inaltarea-Ziua Eroilor

Hila Ovidiu

Crestinii ortodocsi au sarbatorit joi Inaltarea Domnului. Sarbatoarea are loc la 40 de zile de la praznicul Sfintelor Pasti. In aceasta zi crestinii se saluta cu “Hristos s-a inaltat” si “Adevarat s-a inaltat”. Tot joi au fost sarbatoriti si eroii neamului.

Sarbatoarea Inaltarii are loc de fiecare data la 40 de zile de la Inviere, adica in Joia din saptamana a sasea dupa Pasti. Cunoscuta sub denumirea populara de Ispas, sarbatoarea era celebrata in aceeasi zi cu Rusaliile. Joi sute de credinciosi au umplut bisericile pentru a lua parte la slujba. La Catedrala Mitropoliei aceasta a fost oficiata de IPS Laurentiu Streza. Sfanta Scriptura spune ca in aceasta zi Hristos s-a inaltat la Ceruri de pe Muntele Maslinilor, dar nu inainte de a prevesti cea de-a doua sa venire. Tot joi au fost sarbatoriti si eroii patriei. La ceremonia de la Sibiu a luat parte dupa slujba de la Mitropolie si IPS Laurentiu Streza.  In cinstea eroilor au fost fost oficiate slujbe si depuse coroane.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Copii imbolnaviti la gradinita

12 copii de la o gradinita din Sibiu au fost dusi de parinti la spital dupa ce s-au simtit rau. Copiii au prezentat greturi, varsaturi si dureri abdominale, cel mai probabil din cauza unei toxiinfectii alimentare. Medicii cred ca de vina e mancarea pe care au primit-o la gradinita, insa […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro