Inaltarea Sfintei Cruci

Hila Ovidiu

In fiecare an in 14 septembrie crestinii sarbatoresc Inaltarea Sfintei Cruci. Este cea mai veche sarbatoare din calendarul ortodox si este singura care se marcheaza cu post negru si rugaciune. In traditia populara se crede ca in aceasta zi se incheie vara si incepe cu adevarat toamna.

Luni crestinii au marcat Inaltarea Sfintei Cruci. Chiar daca vine cu post aspru si rugaciune, sarbatoarea are menirea de a aduce bucurie in sufletele credinciosilor. Este cea mai veche sarbatoare crestina. Sarbatoarea aminteste de doua evenimente istorice si religioase in acelasi timp. Vorbim practic despre aratarea Crucii imparatului Constantin dar si Aflarea acesteia si inaltarea ei in fata poporului de catre Episcopul Macarie al Ierusalimului. Mama lui Constantin Cel Mare, Imparateasa Elena a fost cea care a cautat si chiar a reusit sa gaseasca lemnul sfant al Crucii pe care Mantuitorul si-a dat viata pentru iertarea pacatelor lumii. In popor Ziua Crucii incheie vara si aduce oficial toamna. Tot in traditia populara mai poarta si denumirea de Ziua Sarpelui. Si asta pentru ca se crede ca este ziua la care reptilele se retrag in pamant unde vor hiberna pana la primavara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Dupa gratii pentru abandon de familie

Putini sunt cei care stiu ca, daca isi parasesc familiile fara sa anunte sau fara sa divorteze risca sa ajunga dupa gratii. Un barbat de 44 de ani va sta o jumatate de an in inchisoare pentru ca…a plecat si dus a fost! Un barbat in varsta de 44 de […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro