Inaltarea Domnului

Hila Ovidiu

Credinciosi din fire, sibienii au mers in dimineata de joi la biserica. Ortodocsii de pretutindeni sarbatoresc “Inaltarea Domnului”. Din aceasta zi crestinii nu se mai saluta cu “Hristos a Inviat” ci cu “Hristos s-a Inaltat”.

Mii de sibieni au mers in cursul zilei de joi la bisericile din judet pentru a lua parte la slujba dedicata Inaltarii Domnului. Foarte multi oameni au ales sa paseasca in bisericile care au ca hram Inaltarea. Biserica de pe Bulevardul Mihai Viteazu a devenit neincapatoare pentru sutele de oameni dornici sa fie binecuvantati. Slujba a fost tinuta de un sobor de preoti, invitati dintre inaltele fete bisericesti si corul bisericii.

Inaltarea Domnului sau Ispasul asa cum mai este denumita sarbatoarea in traditia populara se sarbatoreste in fiecare an la 40 de zile de la Inviere. Sarbatoarea este stabilita intotdeauna intr-o zi de joi. Din aceasta zi crestinii nu se mai saluta cu Hristos a Inviat ci cu Hristos s-a Inaltat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Urmeaza 2 luni cu temperaturi caniculare si lipsa de precipitatii

Ne mai bucuram de racoare si un pic de ploaie doar in cursul acestei luni. Estimarile sezoniere arata ca in iulie si august precipitatiile vor lipsi cu desavarsire iar temperaturile vor fi…caniculare. Conform estimarilor sezoniere realizate de catre Centrul European de prognoze pe medie durata din Anglia spun ca in […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro