Inaltarea Domnului

Hila Ovidiu

Crestinii au sarbatorit astazi Inaltarea Domnului. Sarbatoarea denumita si Ispas se marcheaza in fiecare an la 40 de zile de la Paste.

Inaltarea Domnului este marcata in fiecare an la fiz 40 de zile de la Paste si aminteste de momentul in care Mantuitorul s-a ridicat la ceruri de pe Muntele Maslinilor. Incepand din aceasta zi credinciosii nu se mai saluta cu “Hristos a Inviat” ci cu “Hristos s-a Inaltat”. Initial, sarbatoarea era marcata la 50 de zile de la Pate, odata cu Rusaliile. Cele doua sarbatori au fost despartite si una dintre ele decalata cu 10 zile abia din secolul al IV-lea.

Din 2001, in tara noastra odata cu Inaltarea se sarbatoreste si Ziua Eroilor. Este un prilej pentru preoti sa ii pomeneassca pe cei ce s-au jertfit pentru pamantul romanesc si pentru autoritati sa depuna coroane si jerbe de flori in memoria celor care au scris istorie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Miscare si distractie in aer liber pentru sute de copii cu varste sub 10 ani

Sportul e sanatate curata, iar un corp sanatos se struneste inca din frageda pruncie. Peste 200 de copii de gradinita au luat parte la cea mai serioasa competitie de jocuri in aer liber denumite generic…Invictus.  Totul s-a intamplat in curtea Gradinitei cu program prelungit numarul 22 din Sibiu. Proiectul dedicat […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro