In centrul atentiei cu bancile rupte si statiile de autobuz facute praf

Suntem in anul de gratie 2019 cand Sibiul este Regiune Gastronomica Europeana iar noi ne laudam cu minunatul nostru oras si invitam turistii sa vina buluc sa ne cunoasca. Le prezentam buricul targului si mancarurile traditionale dar si faptul ca autortitatile locale sunt de cele mai multe ori depasite de situatie atunci cand este vorba de administrarea orasului. Ii plimbam pe turisti cu autobuze noi si scumpe insa ii lasam sa astepte in statii insalubre si care le pot pune in pericol viata. Ii invitam la relaxare in parc insa ii intampinam cu banci rupte si pline de zapada.

Dupa 2007 cand numele Sibiului s-a dus in toata lumea pentru ca a fost Capitala Culturala, burgului de pe Cibin i-a revenit 12 ani mai tarziu onoarea de a-si face din nou cunoscuta oferta culturala, turistica si culinara. Daca in 2007 turistii au fost intampinati cu santiere fix in buricul targului, in anul de gratie 2019, pe langa oferta de “must see”, Sibiul isi intampina vizitatorii si cu oferta de “be careful”.

Daca astazi ar fi fost o zi in care orasul ar fi mustit de tutisti dornici sa cunoasca orasul, acestia ar fi fost intampinati, cel putin in parcul Astra, cu banci pline de zapada si cu stinghii si spatii de sprijinit cotul rupte. Aproape ca nu exista rand de banci din parcul mai sus mentionat care sa nu aiba…”bube”.  Si asata in conditiile in care se face aproape o luna de zile de cand municipalitatea a semnat un contract de peste 300.000 de lei cu o firma care sa se ocupe de curatarea si repararea bancilor.

Nici incercarea de a folosi mijloacele de transport public nu poate fi mai sigura. Sau mai exact folosirea statiilor cu copertina nu este sigura. In Strand spre exemplu statia de autobuz are acoperisul spart, cu o bucata de material care sta sa cada, are prte din protectiile laterale scoas din ciment si bucati ruginite de teava in care trecatorii se pot rani. Schimbarea copertinei unei statii costa in medie 300 de lei. Sau cel putin asa ne a comunicat intr-un raspuns anterior Primaria Sibiu atunci cand am ridicat problema unei alte statii care reprezenta un pericol pentru cei care o utilizau.

No Comment

Leave a Reply

*

*

POPULAR POSTS