Imunoglobulina, pe terminate si la Spitalul Judetean

Hila Ovidiu

Criza de imunoglobulina se adanceste in tara noastra! Autoritatile au activat Mecanismul European de Protectie Civila si cer ajutorul statelor membre UE pentru obtinerea numarului necesar de doze. Si la Sibiu stocul este pe terminate. Daca nu se suplimenteaza urgent numarul de doze 6 pacienti si-ar putea pierde viata in lipsa medicamentelor salvatoare.

Autoritatile nationale spun ca este pentru prima data in istoria tarii noastre cand este activat acest mecanism prin care Romania cere de urgenta ajutor din partea statelor membre UE sau NATO in vederea acoperirii necesarului de imunoglobulina. Lunar pacientii din tara noastra au nevoie de 5 mii de doze. Initial pretiosul medicament trebuia sa ajunga in tara noastra in luna martie insa producatorii spun ca ar putea face livrarea abia in aprilie. Termenul indepartat poate pune insa in pericol viata pacientilor care depind de imunoglobulina. Pana la momentul de fata singurii care au raspuns apelului lansat de catre Ministerul Sanatatii din tara noastra sunt cei de la Crucea Rosie Austria. La Sibiu reprezentantii Spitalului Judetean spun ca mai au cateva doze in stoc insa acestea se pot termina in curand.

De teama ca vor ramane din nou fara medicamentele care ii tin in viata unii pacienti au ales sa isi caute salvarea in alte tari. Reprezentantii Ministerului Sanatatii spun ca discontinuitatile in aprovizionarea cu imunoglobulina au inceput sa apara din momentul in care multi dintre producatorii care asigurau necesarul acestui ser s-au retras de pe piata medicala romaneasca.
Imunoglobulina este o substanta care se obtine din plasma luata din sangele uman. Sunt doar cateva firme la nivel mondial care colecteaza plasma de la donatori pentru a fabrica aceasta substanta destinata celor cu boli rare. Rolul serului este de a oferi anticorpi organismului protejandu-l impotriva bolilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Se cauta viitori angajati!

Piata fortei de munca incepe sa se dezghete la Sibiu. Pentru aceasta perioada sunt disponibile mai bine de 1100 de oferte de angajare. La mare cautare in Sibiu sunt agentii de securitate, ospatarii, ajutoarele de ospatar, asistentii de comunicare, bucatarii, ambalatorii confectionerii de articole textile, asistent-managerii, consilierii in administratie publica, […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro