Importantele autostrazi ale Romani vor trece prin Sibiu

admin

Cel puțin în teorie, Sibiul are șanse mari să fie înconjurat la propriu de trei dintre autostrăzile din România. Astfel aici se vor întâlni, A1 Sibiu – Orăștie, cu continuarea A1 Sibiu – Pitești și A3 Bucureşti – Borş şi A13 Sibiu – Bacău.
Singura autostradă pe care se poate circula acum de la Sibiu este cea către Orăştie, parte din A1. De asemenea, capetele Autostrăzii Sibiu-Piteşti urmează să fie scoase la licitaţie pentru construcţie anul acesta, conform oficialilor de la Drumuri, conform economica.net. Un alt proiect de autostradă ce porneşte din acest oraş şi care prinde contur este A13 Sibiu – Braşov – Bacău. Iar pentru că traseul Autostrăzii Transilvania a fost modificat, prin Sibiu va trece şi traficul de pe A3, din Capitală către Cluj şi Oradea.

Sibiu – Braşov, șanse mari să fie construită înainte de Sibiu – Piteşti
În ceea ce priveşte prioritizarea celor două autostrăzi ce urmează să fie construite în jurul Sibiului, Liviu Dragnea, preşedintele PSD, declara în 2013 că este posibil ca cea dintre Sibiu şi Braşov să fie construită înaintea celei dintre Sibiu şi Piteşti.
Patru ani mai târziu, afirmaţia acestuia ar putea fi încă valabilă analizând stadiul în care se află cele două proiecte resuscitate în acelaşi an, respectiv în 2015.

Astfel, deşi a fost promovată ca obiectiv prioritar, Autostrada Sibiu – Piteşti se află încă în faza de revizuire a Studiului de Fezabilitate, contractul fiind prelungit până pe 15 august 2017. Totuşi, şeful de la Drumuri promite că va lansa la licitaţie, până la jumătatea anului, execuţia loturilor 1 şi 5, pentru care a fost depus studiul de fezabilitate.

Primii bani pentru Sibiu – Făgăraş
Deşi a fost suspendat un an din lipsă de fonduri, studiul de fezabilitate revizuit pentru tronsonul Sibiu – Făgărăş are ca termen de predare tot luna august 2017, potrivit unor informaţii din piaţă, neconfirmate încă de către oficialii de la Drumuri. Cert este că proiectul prinde contur, având în vedere că pe 21 aprilie a fost emisă prima factură, de 1,9 milioane de lei. În ceea ce priveşte tronsonul Făgăraş – Braşov, oficialii de la Drumuri încă analizează posibilitatea de a revizui studiul de fezabilitate actualizat în 2009. Ei estimează că lucrările la autostrada Sibiu – Braşov, în lungime de 105 kilometri, ar putea începe în 2018 şi vor fi terminate în 2020. Proiectul este evaluat în Master Planul General de Transport la 737 milioane de euro şi ar putea beneficia de finanţare europeană.
Dacă autostrada Sibiu – Braşov ar putea fi gata în 2020, termenul de finalizare pentru Sibiu – Piteşti este incert, deşi construcţia sa ar putea începe mai devreme. Fostul şef de la Drumuri estima că cea mai aşteptată autostradă din România, cerută de cel mai mare exportator Dacia, va fi finalizată în întregime până în 2021, în condiţiile în care construcţia va începe în 2018.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Protestul vamesilor in semn de solidaritate cu cei din Finante: CONTROL AMANUNTIT !!!

Angajatii din vami s-au solidarizat cu salariatii din Finante si au declansat o actiune de protest sub forma „excesului de zel”, astfel ca toate masinile care trec prin punctele de frontiera vor fi controlate amanuntit. „Salariatii sistemului vamal din Romania s-au solidarizat cu colegii din directiile regionale ale finantelor publice […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro