Iesirile in iarba verde, numai cu masuri de precautie

Se anunta un weekend prelungit pentru majoritatea angajatilor. Cel putin cei de la stat beneficiaza de o minivacanta cu ocazia zilei de 1 Mai. Atentie insa ! Iesirile in iarba verde nu vin doar cu distractie si miros de carne la gratar ci si cu riscul intalnirii cu capusele. Reprezentantii DSP ii sfatuiesc pe oameni sa isi ia masuri de precautie.

Capusele au revenit in forta in acest an. In doar 2 saptamani au solicitat ajutorul medicilor mai bine de 50 de persoane dup ace au fost intepate de catre temutele insecte. Specialistii Directiei de Sanatate Publica spun ca iesirile la iarba verde sunt suta la suta sigure cu luarea catorva masuri de preventie. Printre acestea se numara si folosirea de repelenti, substante care aplicate pe piele, au menirea de a tine insectele departe.

La gratar purtati imbracaminte de culoare deschisa, de preferinta alba pentru a va proteja atat pielea de razele soarelui cat si pentru a vedea aparitia eventualelor insecte. Incaltamintea trebuie sa fie inchisa pe picior. Pe de-o parte aceasta protejeaza gleznele iar pe de alta parte tine departe “musafirii nepoftiti”. La intoarcerea acasa este bine sa examinati cu atentie atat hainele cat si pielea. In cazul in care constatati prezenta capuselor infipte in piele incercati sa le scoateti cu o penseta. In cazul in care nu reusiti adresati-va medicului. Chiar si daca ati reusi extirparea insectei o vizita la medic este necesara. Un tratament administrat la timp poate feri de aparitia bolii Lyme.

No Comment

Leave a Reply

*

*

POPULAR POSTS