Hramul Bisericii… la Catedrala

Hila Ovidiu

Cea de-a doua zi de de Rusalii a fost sarbatorita cu mare fast la Sibiu. La Catedrala Mitropoliei a fost sarbatorit Hramul Bisericii. La slujba au participat inalte fete bisericesti, autoritati locale dar si fostul presedinte al tarii Emil Constantinescu.

Crestinii de pretutindeni au sarbatorit luni ce-a de-a doua zi de Rusalii. Sarbatoarea are loc in fiecare an la 50 de zile dupa Pasti si este praznuita 2 zile. Sute de oameni au mers atat duminica cat si luni la biserica. Ziua de luni a avut insa dubla insemnatate pentru Catedrala Mitropolitana din Sibiu. Si asta pentru ca aici a fost sarbatorit si Hramul Bisericii. La oficierea slujbei au luat parte atat IPS, Laurentiu Streza cat si inalte fete bisericesti din tara. Autoritatile locale ce au luat parte la sfanta slujba au primit decoratii pentru aportul pe care l-au adus de-a lungul timpului in folosul bisericilor. La finalul slujbei a avut loc si o scurta procesiune in jurul bisericii. Luni s-au inmplinit 106 ani de cand exista Catedrala Mitropoliei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Crima oribila in Rasiunari

Un barbat de 42 de ani si-a ucis cu sange rece concubina, duminica dimineata in localitatea Rasinari. Femeia mergea spre servici cand a fost atacata cu un cutit de catre barbatul pe care l-a parasit recent. Acesta i-a sectionat gatul femei, iar mai tarziu a incercat sa se sinucida. Victima […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro