HR-ii din judet in cautare de noi angajati pentru firmele pe care le reprezinta

Hila Ovidiu

Aproape 1400 de locuri de munca sunt disponibile la momentul de fata in tot judetul Sibiu. Agentii economici ar vrea sa angajeze insa nu mai prea au pe cine. Lipsa fortei de munca din tara noastra se datoreaza exodului populatiei din ultimii 10 ani. La nivel national statisticile arata ca Romania are nevoie de peste un milion de specialisti si muncitori calificati.

Angajatorii sibieni se dau peste cap pentru a pune mana pe forta de munca proaspata, daca se poate pregatita profesional si dornica de munca si avansare in cariera. Se lovesc insa de lipsa oamenilor pe care sa ii angajeze. Asa se explica faptul ca in judetul nostru somajul este sub 2 la suta, la cel mai mic nivel din ultimii 10 ani iar ofertele de angajare sunt tot mai numeroase si tot mai tentante. In in cercarea de a-si ocupa posturile vacante agentii economici ofera salarii peste media pe tara, bonusuri, tichete de masa, asigurari medicale private si alte beneficii doar, doar ii conving pe cei aflati in cautarea unui loc de munca sa semneze contractul de angajare. La momentul de fata, numarul locurilor de munca vacante sare bine de o mie de posturi.

Cele mai multe oferte sunt pentru muncitori necalificati. In cazul acestora angajatorii nu pretind nici experienta si nici prea multa scoala. Ba mai mult, sunt dispusi si sa scolarizeze la locul de munca proaspetii angajati. Industria confectiilor, a constructiilor sau a asamblarii pieselor sunt printre ramurile in care muncitorii necalificati sunt la mare cautare.

In judetul nostru mai sunt disponibile si foarte multe posturi pentru soferi. Acestia vor fi in permanenta la mare cautare cel putin pana la momentul la care masinile ca se conduc singure vor intra in productia de masa. Pana atunci insa transportatorii se plang de faptul ca desi ofera salarii apropiate celor din afara, soferii profesionisti prefera totusi cursele externe.

Foarte cautati pe piata muncii sunt si lucratorii comerciali. Daca adunam toate ofertele de angajare pentru aceasta meserie numarul posturilor vacante din judetul nostru se apropie de 100. Ba mai mult, in speranta ca ii vor face pe oameni sa se indrepte catre aceasta meserie se fac si cursuri pentru aceasta profesie. Chiar si la Ajofm Sibiu sunt cursuri in acest sens. Formarea profesionala este gratuita pentru somerii inregistrati in evidentele institutiei.

In ceea ce priveste muncitorii calificati angajatorii din judet sunt in criza de agenti de securitate, bucatari, cameriste, barmani, brutari, frezori, dulgheri, postasi, instalatori, fierari, lacatusi, stivuitoristi, paznici, patiseri, operatori PC, zidari sau zugravi.

In ceea ce ii priveste pe cei cu studii superioare la mare cautare sunt inginerii. Posturi disponibile sunt si pentru administratori, specialisti in IT, directori, fizicieni sau specialisti in resurse umane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Pompier "de aur" la competitiile din Gibraltar

Valoarea pompierilor sibieni este recunoscuta acum la nivel mondial. Un angajat al ISU a reusit sa castige locul I la categoria sa de varsta in cadrul Jocurilor Europene ale Poliltistilor si Pompierilor desfasurate in Gibraltar. Pompierii sibieni primesc recunostinta europeana dupa ce, Gabriel Oprea, subofiter al ISU a reusit sa […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro