Hepatita virala, boala mainilor murdare

Hila Ovidiu

Directia de Sanatate Publica a demarat ample anchete de depistare a cazurilor de hepatita virala in scolile din judet. Pana acum au fost confirmate mai multe cazuri la o scoala din Cisnadie. Medicii ne explica ce este practic aceasta boala si cat de periculoasa este ea.

In secolul XXI, cand nimeni nu mai credea, la Sibiu a aparut un focar de hepatita virala. Medicii spun ca de vina pentru aceasta situatie este pe de-o parte igiena defectuoasa iar pe de alta parte existenta anumitor virusuri. In ultimele zile 2 copii din Cristian au fost internati la Sectia de Infectioase fiind diagnosticati cu hepatita virala de tip A. Alti 7 tineri sunt sub atenta supraveghere medicala si tratament mediamentos in asteptarea rezultatelor testelor serologice. Medicii spun ca acest tip de hepatita este practic o inflamatie a ficatului care nu duce la deces dar care altereaza profund starea de sanatate. Sunt doua tipuri de virusuri care duc la aparitia hepatitei insa doar cel de tip A nu devine cronic. Doctorii spun insa ca persoanele care au intrat in contact cu bolnavi de hepatita virala trebuie sa fie foarte atente. Si asta pentru ca perioada de incubatie variaza de la 15 la 45 de zile. Boala debuteaza cu febra, dureri articulare si musculare, senzatie puternica de oboseala si chiar eruptii cutanate. In faza in care boala s-a instalat persoana afectata capata o culoare galbuie. Vindecarea are loc dupa o luna sau doua de tratament.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

I s-a facut rau in timp ce lucra la fosa septica

Accident casnic pe Valea Avrigului. Un barbat a ajuns la spital dupa ce i s-a facut rau in fosa septica. Omul isi construia bazinul si lucra cu o drujba cand i s-a facut rau. Ceilalti muncitori care se aflau pe margine au sunat la 112. Un bartbat din Avrig a […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro