GRUPARE INFRACȚIONALĂ, DESTRUCTURATĂ

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale al Inspectoratului Județean de Poliție Prahova au documentat și destructurat o grupare infracțională organizată, ai căror membri ar fi fost profilați pe comiterea de infracțiuni de șantaj, trafic de persoane, violare de domiciliu, distrugere și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Miercuri, 6 noiembrie, în cadrul cercetărilor efectuate sub directa coordonare a D.I.I.C.O.T. –  Serviciul Teritorial Ploiești, privind comiterea infracțiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, șantaj, trafic de persoane, violare de domiciliu, distrugere și tulburarea ordinii și liniștii publice, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, au efectuat 10 percheziții domiciliare în municipiul Ploiești, la locuințele persoanelor bănuite de comiterea acestor fapte. 

În activități au fost angrenați și polițiști din cadrul B.C.C.O. Ploiești, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice și Serviciului Criminalistic.

În urma cercetărilor a rezultat faptul că, membrii grupării, folosindu-se de acte de violență și șantaj, ar fi determinat mai multe persoane să le remită sume mari de bani. De asemenea, ar fi pătruns fără drept în locuința uneia dintre victime, unde ar fi distrus un  autoturism și a alte bunuri.

De la locațiile vizate, polițiștii au ridicat mai multe bunuri ce par a proveni din activitatea infracțională: bani (aproximativ 40.000 de euro), documente și înscrisuri, un pistol de tip airsoft, săbii și alte obiecte contondente.

10 persoane au fost reținute pentru 24 de ore, urmând ca în cursul acestei zile să fie prezentate Tribunalului Prahova, cu propunere de arestare preventivă.

Activitățile desfășurate au beneficiat de suportul operațional al Direcției Operațiuni Speciale din I.G.P.R..

La percheziții au participat și jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi ,,Matei Basarab” Ploiești.   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

AȚI VĂZUT ACEASTĂ FATĂ?

Poliţiştii sibieni caută o minoră în vârstă de 15 ani, din județul Sibiu, care a plecat de la domiciliu, fără a mai reveni. Persoanele care pot oferi informaţii care să conducă la depistarea persoanei în cauză sunt rugate să contacteze cea mai apropiată unitate de poliţie sau să apeleze gratuit […]

Din arhiva

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro