Gripa se extinde in Romania!

Peste 100 de cazuri de gripa s-au inregistrat la nivel national de la inceputul sezonului si pana in prezent. Numarul acestora est e insa mult mai mare daca luam in considerare faptul ca nu toate sunt confirmate cu laboratorul. In municipiul Sibiu numai in prima saptamana a anului au fost inregistrate 16 suspiciuni. Medicii spun ca singura metoda sigura de protectie impotriva gripei este vaccinarea.

Reprezentantii Institutului National de Sanatate Publica spun ca de la inceputul sezonului si pana in prezent au fost confirmate cu laboratorul un numar de 105 cazuri de gripa. Din pacate 5 dintre acestea s-au soldat pana acum cu deces. In majoritatea cazurilor vorbim despre persoane nevaccinate. Numarul de imbolnaviri este in continua crestere. La Sibiu nu au fost pana acum confirmate cazuri de gripa insa suspiciuni sunt cu zecile.

De la inceputul sezonului si pana in prezent au fost raportate de catre medicii aflati in sistemul de santinela un numar de peste 50 de suspiciuni de gripa.

Medicii spun ca singura metoda sigura de protectie impotriva virusurilor si implicit impotriva formelor grave de boala este vaccinarea.  La nivel national s-au vaccinat 1,2 milioane de romani. Mai bine de 21 de mii dintre acestia sunt din judetul Sibiu.

No Comment

Leave a Reply

*

*

POPULAR POSTS