Greutatea partenerilor determină șansele de a avea un bebe

admin

A avea un copil este una dintre cele mai mari bucurii, însă pe cât pare de simplu, pe atât de complicat poate fi uneori aducerea pe lume a unei ființe. Fertilitatea partenerilor poate fi influențată de o serie de factori.Problemele de greutate par a fi un subiect la ordinea zilei. Îndiferent că vorbim depre câteva kilograme în plus sau în minus (femeile care sunt foarte slabe), fertilitatea poate fi redusă. Un surplus de kilograme înainte de sarcină poate fi o piedică în ducerea acesteia la termen.

Deși infertilitatea și obezitatea par a fi două teme ce aparent nu au multe în comun, ele s-au dovedit a fi strâns legate una de alta.

Obezitatea afectează atât femeile cât și bărbații și poate fi un factor cauzator al imposibilității de a aduce un bebeluș pe lume.

Există o serie de factori de care trebuie să ții cont în momentul în care te gândești la posibilitatea de a avea un nou membru în familia ta.

Vârsta, stilul de viață, kilogramele în plus sau minus, profesia, toate sunt aspecte de care trebuie să ții cont.

Vârsta și fertilitatea
Un aspect de care trebuie să ții cont este acela că în jurul vârstei de 30 de ani, fertilitatea femeilor începe să scadă, iar după vârsta de 35-40 de ani șansele sunt semnificativ reduse. În cazul bărbaților fertilitatea scade ușor abea după vârsta de 45 de ani.

Rata scăzută a fertilității nu este singurul aspect de care trebuie să te îngrijorezi. Odată cu înaintarea în vârstă apar complicațiile atât pe parcursul sarciii cât și în momentul nașterii.

Greutatea părinților și sănătatea bebelușului
Indiferent că te afli în tabăra persoanelor supraponderale, ori cu greutatea sub medie, există riscul unor tulburări metabolice ce pot afecta fertilitatea dar și sănătatea ta. Sănătatea copilului poate fi afectată cînd el trebuie să se dezvolte într-un trup cu mult țesut adipos, sau fără.

În plus având un părinte supraponderal există șansele ca la maturitate și copilul să devină supraponderal sau cu risc crescut de diabet zaharat.

Obezitatea afectează și ovulația iar în acest caz procesul de a rămâne gravidă poate fi îngreunat. De asemenea crește și riscul pierderii sarcinii respective.

Surplusul de kilogame este asociat adesea și cu sindromul ovarelor polichistice, care coduce la infertilitate în cazul mamei.

Obezitatea și hormonii
În cazul bărbaților, pentru că nici ei nu sunt scutiți de probleme când vorbim de fertilitate, obezitatea determină scădera nivelului de testosteron și inhibă hormonii sexuali, fap carre afectează calitatea atât a spermei cât și a numărului de spermatozoizi.

În cazul femeilor predomină metabolismul androgen cu nivel ridicat de estrogen, fapt care scade considerabil șansele de a concepe un copil.

Kilogramele și pierderea sarcinii
Sistemul reproducător feminin este cel mai afectat de kilogramele în plus, iar acest aspect conduce la alterarea calității ovulelor, afectează circulația sangvină la nivelul placentei dar și dezvoltarea fătului.

Cresc riscurile de apariție a tromboflebitei, hipertensiunii, a diabetului gestațional, toate favorizând piederea sarcinii.

Cum să contribui la îmbunătățirea fetilității?
Adoptă un stil de viață sănătos cu o alimentație corespunzătoare și nu uita să faci mișcare constant.

Renunță la alcool și nu fă un exces cu cafeaua, băuturile dulci și acidulate.

Scoate fumatul de pe lista plăcerilor tale nevinovate.

Apelează periodic și sub supravegherea unui medic specialist la administrarea de multivitamine care conțin acid folic .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Calendarul Zilei de 6 aprilie

885 – A murit Metodiu, cel mai apropiat colaborator al lui Kiril în crearea alfabetului slavon 1199 – A murit Richard I Inimă de Leu, rege al Angliei în perioada 1189-1199, participant la cea de-a treia cruciadă (1189-1192); simbol al cavalerului medieval, gloria lui s-a răspândit prin legende (n.08.09.1157). 1520 […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro