Gradinile Brukenthal in atentia publicului

Hila Ovidiu

Muzeul National Brukenthal va imbie sa fugiti de caldura de afara si sa descoperiti…fascinatia gradinilor, de la Sibiul epocii baroc la Palatul Brukenthal de astazi. Vorbim atat despre gradinile in sine ci si despre expozitia gazduita de salile de expozitii temporare. Acolo veti putea admira imagini din timpul constructiei gradinilor.

Expozitia “Fascinatia gradinilor: de la Sibiul epocii baroc la Palatul Brukenthal de astazi” se desfasoara pana in data de 15 iulie in Salile de Expozitii Temporare ale Palatului brukenthal si prezinta felul in care au luat nastere fiecare dintre gradinile institutiilor ce compun Muzeul National Brukenthal. Ideea expozitiei a pornit de la mai putin cunoscuta pasiune a baronului transilvanean pentru plante. In gradina Palatului de Vara de la Avrig acesta detinea sute de plante cultvate in gradinile, serele si exploatarile agricole pe care acesta le detineaDupa 200 de ani, Muzeul National Brukenthal continua traditia fondatorului sau, reusind sa acorde o atentie egala amenajarilor interioare dedicate expunerii patrimoniului cultural si amenajarii spatiilor exterioare ale cladirilor pe care le are in administrare, celor 5.500 m2 de expozitii corespunzandu-le 5.500 m2 de gradini. Atentie insa. In curtea interioara a Palatului Brukenthal nu a existat niciodata in timpul baronului o gradina. La ora actuala insa, ea se incadreaza perfect in peisajul muzeal.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Donatie pentru gradinita 29 din Sibiu

30 de copilasi de la Gradinita nr. 29 din Sibiu merg acum cu mare drag la gradinita,a sa invete si sa se joace. Micutii au o sala de grupa nou-nouta, mobilata prin bunavointa unor sponsori. Mobilierul de cea mai buna calitate a vesel colorat si indeplineste functie dubla: de sala […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro