Germania planuieste amenzi drastice pentru parinti si interzicerea la scoala a copiilor nevaccinati

Parintii din Germania care nu-si vaccineaza copiii ar putea fi pasibili de amenzi de pana la 2.500 de euro.

Se asteapta ca o lege in acest sens sa fie adoptata luna viitoare, arata BBC. Proiectul a venit pe fondul unei epidemii de rujeola. Saptamana trecuta, o femeie, mama a trei copii, a murit de pojar in Essen.

Pana la jumatatea lui aprilie, in Germania fusesera inregistrate 410 cazuri de rujeola, comparativ cu 325, in intreg anul 2016.

Ministrul german al Sanatatii, Hermann Grohe, a declarat ca e necesar ca legea sa fie inasprita in contextul acestei epidemii.

„Decesele care continua din cauza rujeolei nu pot lasa pe nimeni indiferent”, a declarat ministrul.

Daca va fi adoptata legea, atunci copiii ai caror parinti care nu se adreseaza medicilor in vedrea vaccinarii ar putea fi dati afara din crese sau gradinite.

In afara de copii, si toti adultii nascuti incepand cu 1970 trebuie sa-si faca vaccinul pentru pojar, daca acesta nu a fost facut la vremea lui sau daca a fost facut doar o data.

Si in Italia este epidemie de rujeola, anul acesta fiind raportate de trei ori mai multe cazuri decat in intreg anul trecut.

Saptamana trecuta, guvernul italian a decis ca parintii trebuie sa-si vaccineze copiii impotriva a 12 boli des intalnite inainte de a-i inscrie la scolile de stat. Se cere vaccinarea pentru pojar, poliomielita si hepatita B, printre altele.

No Comment

Leave a Reply

*

*