Gata de scoala

Hila Ovidiu

Sunt mai pregatiti pentru sunarea clopotelului decat cei de la o scoala normala. Vorbim despre dascalii de la Scoala Speciala numarul 1 din Sibiu. Aici desi nu au fost solicitari pentru inscrieri in clasa pregatitoare, s-au format 3 noi clase de bobocei. Acestia vor fi primiti in clase ultramodern amenajate si cu dascali specializati in lucrul cu elevi cu nevoi speciale.

Toate unitatile de invatamant special sunt gata de inceperea scolii. Toate cele 5 centre scolare pentru educatie incluziva din judet beneficiaza de conditii optime pentru buna desfasurare a procesului educational. Aici urmeaza sa se aseze in banci aproximativ 970 de scolari, copii cu probleme locomotorii cu deficiente psihice sau alte probleme specifice. Pentru a vedea cat de bine pregatiti sunt de inceperea scolii noi am ales Centrul nr. 1 si le-am facut o vizita, mai ales ca acolo numarul copiiilor inscrisi a crescut in aceasta toamna. La fata locului am gasit sali curate, dotate ultramodern si profesori specializati gata sa le fie alaturi copiiilor cu probleme. Tot in cadrul vizitei de la Scoala speciala am aflat si ca aici nu s-a facut nicio solicitare pentru clasa pregatitoare. Copiii din mai multe zone ale judetului sunt transportati la Sibiu cu microbuzul scolar. Aici micutii invata dupa programe speciale si beneficiaza de lectii adaptate problemelor lor.Interesul pentru copiii cu nevoi speciale este cat se poate de pronuntat, mai ales ca in ultimii ani numarul celor cu diferite deficiente a fost in continua crestere. Pentru inceperea scolii in conditii cat mai bune, Consiliul Judetean a alocat mai bine de 13,2 milioane de lei strict pentru scolile speciale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Au dat banii pe centura

Sute de soferi si-au golit portofelele de cateva sute, sau zeci de lei, pentru ca nu au purtat centura de siguranta. In aceasta saptamana politistii rutieri sibieni desfasoara o ampla actiune de verificare a portului centurii si utilizarii mijloacelor de retentie pentru copii, actiune ce se inscrie in programul TISPOL, […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro