Gabriel Bebeselea, recunoscut international

Hila Ovidiu

Gabriel Bebeselea este din aceasta saptamana unul dintre dirijorii recunoscuti ai lumii. Tocmai s-a intors cu marele premiu obtinut la un concurs international. Tot de saptamana aceasta si-a si reluat locul la pupitrul Filarmonicii de Stat Sibiu in noua stagiune.

Sibiul da primul dirijor recunoscut international din Romania. Gabriel Bebeselea, prim dirijorul Filarmonicii de Stat Sibiu a reusit sa castige marele premiu la concursul dirijoral de la Zagreb. Este prima oara cand un roman reuseste o astfel de performanta.
Vizibil emotionat, dirijorul sibian a mentionat faptul ca, nu doar numele sau a cunoscut renumele international ci si institutia unde isi desfasoara activitatea.
Pe Gabriel Bebeselea il asteapta o toamna plina. Si asta pentru ca saptamana aceasta a luat startul cea mai noua stagiune a Filarmonicii Sibiene. Bebeselea este absolvent al Academiei de Muzica din Cluj-Napoca dar si a Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti. A facut stagii de perfectionare la Amsterdam si Berlin iar in 2010 a reusit sa castige premiul I la Concursul International de Dirijat Jeunesses Musicales. Este prim dirijor al Operei Nationale Romane din Iasi din 2011 si prim dirijor al Filarmonicii de Stat Sibiu din 2014.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Impozite si taxe exorbitante pentru sibienii care nu-si ingrijesc proprietatile

Locuitorii centrului orasului risca sa plateasca impozite cu pana la 500% mai mari decat in momentul de fata. Vorbim despre posesorii de terenuri care nu si le curata, sau despre proprietarii de cladiri de patrimoniu care nu si le ingrijesc. Noul Cod Fiscal o permite, iar municipalitatea sibiana a decis […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro