Fringe Festival la final

Hila Ovidiu

Inca o editie a Fringe Festival de la Sibiu a ajuns la final. Anul acesta actorii proventiti din trupele de teatru  independent au transformat in scene de spectacol cele mai neobisnuite locuri. De exemplu, la Rasinari, a avut locun spectacol intr-o sura!

La Rasinari, intr-o sura a fost pus in scena spectacolul “Un om taiat in doua de o fereastra”. In ciuda titlului care ar da fiori reci multora dintre noi spectacolul a reusit sa smulga ropote de aplauze.

Editia din aceasta vara a reunit la Sibiu atat artisti din tara cat si din afara tarii. Fiecare iubitor de arta, indiferent ca a fost parte a programului oficial sau nu a avut ocazia de a se exprima artistic. Pasajul Scarilor din Sibiu a fost astfel transformat intr-un loc de intalnire al artistilor si al iubitorilor de arta.

Ideea de “fringe” a luat nastere in 1947 la Edinburg cand 8 trupe de teatru independent au cerut sa joace in festivalul de acolo insa nu li s-a permis. Actorii s-au reorientat si au inceput sa sustina reprezentatii in la marginea orasului. In 2009 dupa participarea la festivalul din Edinburg s-a nascut si ideea de a organiza un astfel de festival si la Sibiu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Temperaturi caniculare pentru urmatoarele 3 luni

Ne asteapta 3 luni de foc. Sau cel putin asa sustin prognozele pe urmatoarele 3 luni. Meteorologii spun ca mediile multianuale specifice lunilor iulie, august si septembrie vor creste in tara noastra cu mai bine de un grad. Estimarile pe durata medie spun ca ne asteapta 3 luni in de […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro