Frauda informatica in numele Politiei Romane

Infractorii cibernetici au gasit o noua metoda de a-i lasa pe romani fara bani in buzunare. Le viruseaza oamenilor calculatoarele, li le blocheaza iar apoi , printr-o platforma asemanatoare celei a Politiei Romane cer diferite sume de bani cu cu titlul de amenda. Adevaratii reprezentanti ai Politiei Romane fac apel la oameni sa nu le faca plati si sa anunte la 112 situatiile in care au platit sau s-au trezit cu calculatorul blocat si cu cerinte financiare.

De mai bine de 24 de ore circula pe internet un virus lansat de cateva persoane specializate in infractiuni informatice. Acestea blocheaza accesul la PC al utilizatorilor si cer bani in numele Politiei Romane. Mai exact, pe ecran apare un text cu sigla politiei in care li se spune posesorilor de calculatoare ca au vizionat materiale cu continut interzis in tara noastra, in speta diverse forme de pornografie si ca au incalcat legislatia iar pedeapsa este fie in bani fie in ani grei de puscarie. Pentru a scapa nepedepsiti posesorilor de calculatoare li se solicita suma de 400 de lei in schimbul recuperarii datelor.

Atentie!!! Este vorba despre o frauda informatica. Adevaratii politisti, specializati in combaterea criminalitatii informatice spun ca au fost sesizati despre desfasurarea unei campanii prin care se incearca fraudarea victimelor in numele Politiei Romane si ii sfatuiesc pe oameni sa nu plateasca sumele solicitate.

Politistii nu solicita nicioadata transferuri de bani pentru recuperarea datelor!!!

Victimele sunt sfatuite sa anunte politia daca au calculatorul criptat sau daca cumva au platit sumele cerute de catre suspecti.

Pentru o si mai mare siguranta a PC-urilor se recomanda instalarea de programe antivirus licentiate, efectuarea de back-up-uri regulate si evitarea vizualizarii link-urilor cu continut suspect.

No Comment

Leave a Reply

*

*