Fostul director Transgaz primise 1,3 milioane lei prima !!

Prin contractul de management încheiat cu Societatea națională de transport a gazelor naturale, Transgaz SA, Petru Văduva a beneficiat – pe lângă salariul net lunar de 18.000 de lei – de o remunerație variabilă. Aceasta e formată din trei bonusuri acordate în funcție de îndeplinirea a tot atâtea criterii. Care sunt aprobate de Adunarea generală a acționarilor și vizează profitul societății, creșterea nivelului investițiilor realizate și reducerea cheltuielilor de exploatare.

Primul calcul – trei milioane de lei

Din cele trei criterii în funcție de care Văduva a putut fi recompensat, pe anul 2016 au fost îndeplinite două obiective, se arată în raportul Comitetului consultativ de nominalizare și remunerare al Transgaz, raport adoptat de AGA în ședința din 27 aprilie 2017. Profitul Transgaz a fost cu 33% mai mare decât cel proiectat la începutul lui 2016 (900 de milioane de lei, față de 675 de mil. de lei proiecție), iar cheltuielile de exploatare au fost cu 23% mai mici decât cele preconizate. Singurul indicator neîndeplinit a fost cel referitor la Investiții (369 de mil. lei asumate, respectiv 140 de mil. de lei realizate). Pe baza acestor rezultate, Văduva ar fi avut dreptul la un bonus de 3.404.084 de lei. „Cu toate acestea, față de valoarea remunerației variabile corespunzătoare contractului de mandat (…), luând în considerare și «Studiul comparat pentru stabilirea componenței variabile a remunerației membrilor Consiliului de administrație», cuantumul net al bonusului anual ce s-ar cuveni pentru anul 2016 se va face în limita a 1.330.991 lei“, concluzionează raportul citat.

Președintelui Consiliului de administrație al Transgaz, Ion Sterian, i-a fost aprobat un bonus de 548.006 lei, în timp ce membrii neexecutivi ai CA (Radu Cernov, Bogdan Iliescu și Andrei Rizoiu) primesc câte 215.052 de lei. În afara acestor remunerații variabile, membrii Consiliului de administrației au primit, lunar, câte o remunerație fixă în valoare brută de 4.037 de lei.

Citeste intreg materialul accesand linkul site-ului TURNUL SFATULUI.ro

No Comment

Leave a Reply

*

*

POPULAR POSTS