Focar de hepatita la Cristian

Hila Ovidiu

Focar de hepatita A la Cristian. Boala mainilor murdare a facut deja 2 victime. Alte 7 probe luate de la persoane suspecte de aceasta boala sunt in lucru pentru confirmare.

Repezentantii Directiei de Sanatate Publica au anuntat in dupa-amiaza zilei de marti izbucnirea unui focar de hepatita acuta virala de tip a in Cristian. Pana la momentul de fata au fost confirmate 2 cazuri la copii cu varste cuprinse intre 8 si 17 ani. Alti 7 tineri asteapta rezultatele serologice. Este vorba despre 5 copii care invata la scoala generala din localitate si alti 2 liceeni din municipiul Sibiu. Cu totii sunt internati la Sectia de Boli Infectioase. A fost declansata o ancheta epidemiologica pentru depistarea tuturor contactilor si s-au luat primele masuri pentru stoparea acestuia. Contactii din scoala vor fi in cel mai scurt timp vaccinati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Facilitati pentru hepatici

Bolnavii de hepatita C dar si cei cu ciroza hepatica pot beneficia de tratament fara interferon. Ba mai mult, vor putea beneficia si de vouchere gratuite pentru efectuarea analizelor necesare. In judetul Sibiu sunt aproape 6 mii de oameni care sufera de boli hepatice grave. Reprezentantii Ministerului Sanatatii spun ca […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro