Fisurile Barajului de la Gura Rului nu reprezinta un motiv de ingrijorare!

Hila Ovidiu

Au aparut primele fisuri la Barajul de la Gura Raului! Specialistii spun insa ca nu este motiv de panica. Acestea nu sunt sesizabile cu ochiul liber, nu pun in pericol siguranta barajului si nici nu vor crea probleme in caz de cutremur. Specialistii Sistemului de Gospodarire a Apelor Sibiu dau asigurari ca al doilea cel mai inalt baraj pe contraforti din tara poate rezista la seisme de peste 9 grade pe scara Richter.

Reprezentantii Sistemului de Gospodarire a Apelor Sibiu spun ca Barajul de la Gura Raului este al doilea cel mai inalt din tara si are o capacitate maxima de 1400 de litri pe secunda. In ciuda gabaritului insa acesta a fost proiectat sa reziste zeci poate chiar sute de ani fara a pune in pericol locuitorii zonelor din aval. Proiectantii l-au gandit in asa fel incat el sa faca fata si la cutremure de mare magnitudine. Barajul sibian spre exemplu poate suporta seisme de peste 9 grade. Pentru mai multa siguranta insa se fac masuratori dupa fiecare cutremur care depaseste 4 grade pe scara Richter.

Barajul de la Gura Raului alimenteaza cu apa potabila orasul Sibiu si localitatile limitrofe. In cazul unei ruperi accidentale a barajului sunt proceduri speciale care se aplica de urgenta pentru evacuarea populatiei pana la Turnu Rosu inclusiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Scapati de mobilierul inutil! Din 1 pana in 5 octombrie se colecteaza deseurile voluminoase!

Aveti mobilier care nu va mai trebuie? Saptamana viitoare este momentul sa scapati de el! Din 1 si pana in 5 octombrie se face colectare gratuita a deseurilor voluminoase. Atentie insa! Deseureile nu pot fi aruncate in strada oricum ci dupa un program bine stabilit. Spre exemplu, locuitorii cartierului Hipodrom […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro