FEST-FDR 2015, un real succes!

Hila Ovidiu

FEST-FDR 2015 la Timisoara a adus la un loc lumina, culoare si mult spectacol atat in salile de spectacol cat si in aer liber. De la actori romani si pana la cei straini, publicul spectator a savurat cele mai bune piese la cea dea XX a editie a Festivalului ogranizat de Teatrul National Timisoara.

fest_fdr_2015_mediumFestivalul European al Spectacolului Timisoara – Festivalul Dramaturgiei Romanesti a lansat pentru a XX-a editie a sa, o provocare de mare amploare, in egala masura culturala si sociala, ducand acest important eveniment al Romaniei la un alt nivel.Festivalul, organizat de Teatrul Naţional cu sprijinul Ministerului Culturii, al Primariei si al Consiliului Local al Municipiului Timisoara, având ca partener Institutului Cultural Roman, a propus publicului sau trei mari direcții.Astfel, Festivalul Dramaturgiei Romanesti din luna aprilie s-a construit ca o adevarata platforma a spectacolului de teatru pe text romanesc.THE ART OF AGEING desfasurat tot in aprilie a fost un eveniment cu miză dublă: modulul de spectacol a reunit cele cinci coproducții europene realizate în cadrul „The Art of Ageing” – proiect dezvoltat de European Theatre Convention cu sprijinul Comisiei Europene – Programul Cultura, iar cel teoretic se concentrează, la rândul său, asupra unui topic european actual de cea mai mare însemnătate: impactul îmbătrânirii populației. Proiectul „The Art of Ageing” face un pas important în susținerea și demonstrarea la nivel internațional a faptului că arta și instituțiile de cultură stimulează și aduc împreună toate generațiile într-o dezbatere publică privind provocarea enormă pe care o aduc schimbările demografice la nivel global.
Nu în ultimul rând, secțiunea FEST care s-a incheiat sambata, a adus spectacole în aer liber, performance-uri și spectacole de teatru-dans.
Si aceste provocari nu se opresc aici. Deja Teatrul National Timisoara se pregateste dupa vacanta de vara, de o noua stagiune cu mari surprize pentru iubitorii de arta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Adio lacate pe Podul Minciunilor

Luni a fost ultima zi in care lacatele de pe Podul Minciunilor au mai fost la locul lor. De marti acestea vor fi desfacute si depozitate la Primarie pentru cei care vor sa si le recupereze. Cel mai probabil acestia isi pot lua inapoi suvenirurile agatate pe pod pana la […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro