Fecioarele inlacrimate ale Transilvaniei

Hila Ovidiu

Icoane facatoare de minuni adunate intr-o singura expozitie la Complexul National Muzeal Astra. Expozitia “Fecioarele inlacrimate ale Transilvaniei” contine reprezentantii celebre in intreaga lume a chipului Fecioarei Maria. Vorbim despre tablouri de cult ce au o vechime de cateva sute de ani.

Fecioarele inlacrimate ale Transilvaniei este o expozitie cu multa incarcatura religioasa, patriotica si nu in ultimul rand culturala. Cele cateva zeci de icoane ce o infatisaza pe Fecioara Maria cu Pruncul au o istorie veche de cateva sute de ani si bineinteles o poveste aparte. Fiecare dintre ele poarta cu sine o parte din istoria poporului nostru in momente de cumpana peste care s-a asternut negura timpului. Vorbim despre icoane care au plans si icoane facatoare de minuni. Expozitia a luat nastere prin colaborarea mai multor institutii culturale si religioase. Valoroasa colectie de icoane a fost expusa pana acum in muzee din Alba Iulia si Tg- Mures, pana in luna aprilie poate fi vizitata la Sibiu iar mai apoi va pleca spre Muzeul de Etnografie din Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Pot mare la Loto

8,3 milioane de euro. Este suma cu care orice roman impreuna cu toate rudele sale ar iesi din criza. Daca ghiciti cele 6 numere norocoase la loto 6 din 49, acesti bani va intra automat in cont. Premiul de la categoria I la Loto 6/49 depaseste 8 milioane de lei. […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro