Fara zapada pe drumuri si autostrazi

Hila Ovidiu

Autoritatile sunt pregatite pentru iarna. Au fost stocate deja cantitatile necesare de sare nisip si solutii speciale pentru curatarea autostrazilor si a segmentelor de drum national care tranziteaza Sibiul.

deszapezireResponsabilul de drumuri nationale si autostrazi de la Sibiu, Liviu Cretu spune ca are deja la indemana stocurile de antiderapante si este pregatit pentru a interveni odata cu prima zapada care va cadea in judet. Contractele de deszapezire au fost atribuite pentru autostrada unei firme din Brasov, iar pentru segmentele de drum national unei firme din Covasna. Pentru momentele cu temperaturi foarte scazute se va folosi o substanta speciala denumita Atica. Susbstanta este produsa in Valcea insa, culmea, singurul judet care o foloseste la momentul de fata este Sibiul. Substanta speciala poate actiona la temperaturi de pana la -30 de grade si are o remanenta de 6 ore. Asta inseamna ca timp de 6 ore portiunea de drum public pe care a fost aplicata aceasta substanta nu mai ingheata si nici nu mai permite asternerea stratului de zapada.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Festivalul National al Datinilor si Obiceiurilor

Startul concertelor de sarbatori este dat sambata de Muzeul Astra. In Piata Mare a Sibiului va avea loc Festivalul National al Datinilor si Obiceiurilor. Vor urca pe scena colindatori din Alba si Sibiu. Iubitorii de traditii romanesti sunt invitati sambata la un adevarat regal muzical. Timp de 3 ore in […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro