Fara farfurii prea incarcate!!!

0
785

Si tot medicii le recomanda sibienilor sa dea dovada de moderatie atunci cand vine vorba de masa de Pasti. Carnea de miel, ouale si dulciurile stropite cu alcool pot duce la indigestii si chiar afectiuni mai grave ale ficatului. Este recomandat consumul de ceaiuri, fructe si legume proaspete la care sa se adauge cel putin o jumatate de ora de activitate fizica in fiecare zi.

indexIn zilele urmatoare sibienii se vor desfata cu un adevarat festin culinar compus din drob, friptura de miel, oua rosii, cozonaci si pasca la care se vor adauga rauri de vin. Atentie insa! Distractia exagerata va poate aduce pe patul de spital. Medicii spun ca fiecare aliment trebuie consumat cu moderatie pentru a preveni durerile de ficat si alte afectiuni abdominale. Doctorii ne sfatuiesc sa consumam cel mult doua oua pe zi si sa le asezonam pe cat posibil cu legume proaspete de sezon. Carnea de miel trebuie si ea consumata in portii mici si de asemenea garnisita cu legume crude nu cartofi pai. Pentru cei cu afectiuni cunoscute ale ficatului este recomandata inlocuirea carnii de miel cu sortimente mai putin grele cum ar fi puiul sau pestele. Dulciurile trebuie consumate si ele in cantitati reduse. Pe de-o parte cresc brusc nivelul zaharului in sange iar pe de alta parte sunt o adevarata bomba calorica. Alcoolul se poate transforma de asemenea intr-un dusman de temut daca este consumat in cantitati mari. Poate produce stari de ebrietate, tulburari digestive si chiar cardiace daca este consumat de catre persoane hipertensive. Ba mai mult, poate accelera excesiv pulsul chiar si la persoane sanatoase daca este consumat alaturi de cafea sau bauturi pe baza de cofeina. Pentru a trece cu bine peste festinul pascal medicii ne recomanda sa facem cel putin o jumatate de ora pe zi exercitii fizice, iar dupa fiecare masa scurte plimbari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.