Fara alcool cu metanol

Hila Ovidiu

Isteria metanolului din votca si rom a ajuns din Cehia si in tara noastra. Asa ca la indemnul Ministerului Sanatatii toate Directiile de Sanatate Publica au trecut la controale drastice. Din fericire la Sibiu pana la aceasta ora nu au fost depistate niciuna dintre bauturile alcoolice cu risc.

Dupa ce in Cehia 20 de oameni au murit si alti 36 sunt in stare critica Directia de Sanatate Publica Sibiu a demarat o ampla actiune de verirficare a comerciantilor de bauturi alcoolice tip votca si rom. Medicii DSP spun ca intoxicatia cu metanol se manifesta prin senzatie de rau, slabiciune, greata, vedere neclara, tulburari de perceptie, confuzie, ameteli sau dureri abdominale. Ingurgitat in cantitati mari metanolul poate provoca decesul. Lista batuturilor suspecte cuprinde urmatoarele produse:Lassky Tuzemak, Tuzemak, Svestkova Votka, Vodka Lunar, Vodka, Hanacka Vodka, Merunka si Albanska Borovicka. Specialistii ne spun si de unde sa nu cumparam bauturi alcoolice pentru a preveni eventualele neplaceri. Metanolul se utilizeaza cel mai frecvent ca si solvent, carburant si antigel.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Amenzi si permise retinute pe banda rulanta

Viteza excesiva, neadaptata la conditiile de carosabil si nerespectarea semnalelor de trecere la nivel cu calea ferata i-a costat scump pe zeci de soferi sibieni. Majoritatea s-au ales cu amenzi usturatoare, dar multi au ramas si fara permis, deoarece, inconstient, au riscat mult incalcand legea, iar politistii rutieri i-au surprins […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro