“Facebook AVANT LA LETTRE-Umorul à la Belle Époque în corespondența lui Horia Petra-Petrescu”

Expozitie inedita la Biblioteca Astra din Sibiu. direct din clectiile speciale ale unitatii de cultura au iesit la lumina fragmente din corespondenta adolescentina a lui Horia Petra Petrescu. Pe cat de vechi sunt cartile postale expuse, pe atat de amuzante sunt mesajele trimise de catre amici de-o varsta lui Horia Petrescu.

Miercuri seara, la etajul I al Bibliotecii Judetene Astra a avut loc vernisajul expozitiei intitulate “Facebook AVANT LA LETTRE-Umorul à la Belle Époque în corespondența lui Horia Petra-Petrescu”. Expozitia se compune din carti postale scoase de curand din Colectiile Speciale ale Bibliotecii Judetene Astra.

Cartile postale sunt mai vechi de 100 de ani si prezinta corespondenta adolescentina a secretarului literal al Asociatiunii Astra Sibiu, Horia Petra-Petrescu. Pe cat de vechi si de importante din punct de vedere literar, cartile postale lasa la vedere si mesaje amuzante. Nu lipsesc nici macar elementele de jargon!

Lasand in urma corespondentele amuzante, Horia Petra- Petrescu a fost primul care a scris pe indelete despre Caragiale.

Expozitia ramane deschisa pana in data de 5 iulie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Elev eliminat de la EN dupa ce i-a sunat telefonul in timpul probei de matematica

De joi absolventii de clasa a VIII-a au scapat de stresul examenelor. Acestia au sustinut ultima proba scrisa a Evaluarii Nationale. De la proba de matematica au lipsit peste 200 de candidati. Un alt copil a fost eliminat din examen dupa ce i-a sunat telefonul in timpul examenului. Joi intre […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro