Expozitie inedita la Casa Teutsch

Hila Ovidiu

Casa Teutsch din Sibiu gazduieste in aceasta perioada o expozitie inedita de Biblii foarte vechi, datand chiart si din secolul al XVI-lea. Deschiderea oficiala a expozitiei a avut loc marti seara, in prezenta episcopului Reinhart Guib.

Casa Teutsch din Sibiu gazduieste o expozitie inedita de Biblii foarte vechi. In jur de 30 de exponate, dintre care unele foarte vechi, datand si din secolul al XVI-lea, fac obiectul expozitiei care a fost vernisata marti, in prezenta episcopului Reinhart Guib. Vedeta absoluta a expozitiei este o Biblie care dateaza din anul 1558. Pentru multe dintre exponate, curatorii expozitiei au cerut sprijinul restauratorilor. Pentru multi dintre vizitatori, expozitia are o semnificatie deosebita, deoarece reflecta istoria si trecutul culturii din care fac parte. Expozitia de biblii de la Casa Teutsch poate fi vizitata pana in data de 29 septembrie, iar intrarea este libera.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Gropi “marcate” corespunzator

Soferii care circula pe strada Malului din Sibiuu au descoperit cu stupoare ca gropile, denivelarile sau gurile de canal din asfalt sunt marcate cu vopsea alba. Reprezenrantii Primariei sustin ca acest marcaj a fost facut pentru Turul Ciclist, si ca gropile urmeaza a fi asfaltate. Marcaje de atentionare pentru soferi, […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro