Expozitie de ovine

Hila Ovidiu

16 producatori de animale, din localitatile Vurpar, Nocrich si Tilisca, vor participa duminica, la o Expozitie de ovine. Oile, caprele si mieii sunt crescuti ecologic si pot fi cumparati prin licitatie.

Evenimentul se afla la prima editie, si  va avea loc in localitatea Vurpar. Vor fi expuse exemplare din rasa Metis Tigaie cu Lacon, Turcana, Carabasa de Teleorman, Tigaie Sarbeasca, Tigaie Romaneasca si Carpatina. Potrivit organizatorilor, toate animalele vare vor fi expuse sunt crescute ecologic. Cei 16 crescatori prezenti la Targ, fac parte dintr-o asociatie numita Eco Miorita. Grupul a fost infiintat in 2011 si numara 31 de producatori cu un efectiv de peste 11.000 de oi. Licitatia este programata de la ora 10. Pretul de pornire pentru fiecare animal va fi stabilit de crescatori.  In cadrul expozitiei va fi organizat si un Targ de produse traditionale si ecologice din zona Hartibaciului iar cateva ansambluri locale vor sustine un spectacol de dansuri populare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Reconversie profesionala. Tot mai multi vor sa fie scafandri si salvamari

Peste 70 de tineri din centrul tarii  s-au inscris la cursurile de scafandri si salvamari. Biroul de la Sibiu este pur si simplu asaltat de somerii care isi doresc un job nou mai ales ca scolarizarea e gratuita. 73 de tineri au ales sa se recalifice profesional! Ei au sansa […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro