Exercitiu la nivel international dupa cel de la Sibiu

Hila Ovidiu

Reprezentantii IGPR au tras primele concluzii dupa exercitiul de ieri de la Sibiu. Acestia spun ca Politia este pregatita a intervina in situatii limita.Astfel de exercitii vor mai avea loc si in luna octombrie. Pregatirile sunt datorate faptului ca anul viitor tara noastra preia Presedintia Consiliului Uniunii Europene.

Exercitiul organizat in 25 septembrie de catre IGPR la Sibiu a avut ca scop pregatirea politistilor pentru intervenii in situatii critice in contextul in care la inceputul anului viitor, tara noastra preia Presedintia Consiliului Uniunii Europene. Exercitiul a vizat inclusiv exercitarea procedurilor de interventie in caz de atac terorist. Dupa cele aproape 7 ore cat a durat exercitiul programat in 3 locatii distincte, politistii au tras linie si au ajuns la concluzia ca sunt pregatiti sa intervina. Actiunile de acest gen vor continua insa si luna viitoare, in alte locatii, tot in scopul de a-i struni pe cei care isi desfasoara activitatea la Directia de Arme, Explozivi si Substante Periculoase, Directia de Ordine Publica, Directia de Investigatii Criminale, Serviciul pentru Interventii si Actiuni Speciale, Directia de Comunicatii si Tehnologia Informatiei, Institutul National de Criminalistica sau Centrul Operational. Ba mai mult, urmeaza si un exercitiu de mare amploare, desfasurat la nivel international.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Circulatie in conditii de iarna pe Transfagarasan

Drumarii au lucrat toata noaptea pe Transafagarasan pentru a aduce carosabilul “la negru”. Acum, atat pe DN7C cat si pe drumul spre Paltinis se circula in conditii de iarna. Atat de frig nu a mai fost in septembrie inca din anul 2010. Dupa un efort considerabil, care a durat peste […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro