Exercitiu de alarmare publica

Hila Ovidiu

Joi vor suna sirelnele din oras. Nu este insa motiv de panica, ci un exercitiu de alarmare publica in caz de cutremur. Actiunea este coordonata de catre Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta. La o scoala din Sibiu exercitiul va fi extins, scenariul continand si un incendiu in urma cutremurului.

Exercitiul de alarmare publica va dura 35 de minute si va fi coordonat de catre specialistii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Sibiu. La fiecare unitate de invatmant din oras va fi prezent cate un membru al Serciciului pentru Situatii de Urgenta sau al ISU Sibiu pentru a supraveghea desfasurarea corecta a actiunii. Exercitiul de joi are ca obiectiv pe de-o parte verificarea functionarii sirenelor de alarmare publica iar pe de alta parte testarea capacitatii de gestionare a situatiei de urgenta in caz de cutremur. Alarmele vor fi pornite simultan la ora 10.40 si vor suna dupa sistemul specific „alarma la dezastre”, adica fiecare sirena va suna de 5 ori, cate 16 secunde, cu 10 secunde de pauza intre fiecare sunet. Pe parcursul derularii exercitiului personalul didactic, cel auxiliar si bineinteles, elevii vor recapitula practic regulile de comportament in caz de cutremur. Vor fi evacuate persoanele din cladire si vor fi conduse catre un loc considerat sigur. Exercitiul va avea o forma extinsa la Scoala Nicolae Iorga, unde pompierii au trecut in scenariu si izbucnirea unui incendiu in urma cutremurului. Echipajele de urgenta vor asigura pe langa evacuarea persoanelor din cladire si limitarea efectelor incendiului respectiv stingerea acestuia si acordarea primului ajutor ranitilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Hepatita virala, boala mainilor murdare

Directia de Sanatate Publica a demarat ample anchete de depistare a cazurilor de hepatita virala in scolile din judet. Pana acum au fost confirmate mai multe cazuri la o scoala din Cisnadie. Medicii ne explica ce este practic aceasta boala si cat de periculoasa este ea. In secolul XXI, cand […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro