Evul Mediu reinviat la Sibiu

Hila Ovidiu

Sibiul imbraca haine medievale la sfarsitul acestei saptamani. Are loc cea de-a XV-a editie a festivalului Cetati Transilvane. 100 de artisti vor anima timp de 3 zile tabara medievala din centrul orasului.

indexSibiul isi recapata pentru 3 zile aerul de cetate medievala. Va avea loc editia cu numarul 15 a Festivalului Medieval Cetati Transilvane. Evenimentul se anunta unul de zile mari. Momentul de start al festivalului va fi deja obisnuita parada. Aceasta este programata pentru seara de vineri cu incepere de la ora 21.00. Vor face spectacol 6 companii de reconstruire istorica si ordine cavaleresti. Acestea vin din Ungaria, Romania, Letonia si Serbia. Startul se va da de la Turnul Dulgherilor. Parada va trece prin Parcul Cetatii, isi va continua periplul pe „Corso” de Sibiu si se va opri in Piata Mare. Primul concert al acestei editii va avea loc tot vineri si va fi sustinut de catre formatia de muzica medievala Ad Hoc alaturi de Flavius Hosu, un tanar de numai 14 ani care este in prezent tobosarul trupei Phoenix. In cele 3 zile de festival mai bine de 100 de artisti vor anima tabara medievala oferind publicului o adevarata incursiune in istoria Evului Mediu. Participantii vor putea vedea demonstratii de lupte medievale, expozitii de arme, armuri, scuturi, ateliere de manuire a armelor si ateliere mestesugaresti specifice timpului istoric. Inchiderea festivalului va fi de asemena spectaculoasa. Pentru editia din acest an a fost programat un concert medieval simfonic sustinut de catre formatia Lupus Dacus si Lupus Dacus Orchestra. Vorbim despre 31 de muzicieni aflati in premiera la Sibiu. Vor urca pe scena in 30 august cu incepere de la ora 21.00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Infractori sibieni extradati din Franta

Sibieni certati cu legea, extradati din Franta. Unul dintre ei are de executat o pedeapsa de 11 ani pentru trafic de minori. Cel de –al doilea are pe nume 3 mandate de arestare. Cei doi isi vor ispasi pedepsele la Penitenciarul Rahova. Primul dintre extradati este un sibian in varsta […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro