Evanghelia lui Ramana Maharshi

admin

evanghelia_lui_rama_mÎnvățăturile lui Maharshi concordă pe deplin cu textele spirituale și filosofice din vechea Indie și vin direct de la marii Înțelepți din trecut. Răspunsurile oferite reprezintă chintesența Înțelepciunii Divine, întrucât se bazează în mod direct pe cunoașterea și pe experiența lui Ramana.
Scripturile ne spun că a merge pe urmele unui înțelept de talia lui Ramana Maharshi, este tot atât de dificil, precum încercarea de a trasa o linie, însemnând direcția pe care o capată o pasăre în aer în timp ce zboară. Majoritatea oamenilor se vor mulțumi cu o călătorie înceată și greoaie către țintă. Dar unii se nasc adepții unui zbor neîntrerupt către căminul comun tuturor ființelor – Supremul Sine. Majoritatea omenirii capătă curaj atunci când apare un asemenea sfânt cum este Ramana Maharshi. Un om obișnuit, ce nu-și poate păstra pacea permanent, simte o înnobilare sufletească în prezența unui înțelept și obține o mostră de fericire, cu care facând comparație, plăcerile acestei lumi devin egale cu zero. Nenumarații oameni ce au mers către Tiruvannamalai în timpul vieții lui Sri Ramana Maharshi au avut această experiență. Ei au văzut în Ramana Maharshi un înțelept neatins de cupiditate, un sfânt de o puritate unică și un mărturisitor al eternului adevăr. Nu se întâmplă prea des ca un Geniu al Spiritului de însemnătatea lui Bhagavan Ramana Maharshi, să viziteze acest pamânt. Dar când un astfel de eveniment are loc, întreaga umanitate beneficiază și o nouă era a speranței se deschide înaintea ei.

Pentru a-l înțelege pe Sri Ramana Maharshi sunt improprii dogmatismul, fanatismul, tirania convertirii și, în egală măsură, erudiția. Ideală ramâne doar receptivitatea conștiinței!

Volumul de astazi va este prezentat de Editura VIDIA – partener al rubricii nationale INIMA DE CARTE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Marian Ralea vine cu Mos Nicolae la Sibiu

Anul acesta indragitul actor Marian Ralea vine cu Mos Nicolae la Teatrul pentru Copii si Tineret Gong. Premiera de la Sibiu a spectacolului “Darul lui Mos Nicolae” va avea loc vineri la orele pranzului. Magia sarbatorilor ia startul vineri. La Teatrul Gong, indragitul actor Marian Ralea vine cu o poveste […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro