Evaluari nationale

Hila Ovidiu

Au inceput evaluarile nationale. Peste 3100 de absolventi de clasa a VIII-a sunt examinati in aceste zile la romana, matematica si limba materna acolo unde este cazul. Dupa promovarea examenelor in functie de mediile pe care le obtin tinerii vor merge la liceu.

Dupa ce vor trece cele doua respectiv trei probe de teste nationale tinerii vor trebui sa se inscrie la liceu. Acestia vor fi repartizati pentru urmatorul ciclu de invatamant cu ajutorul unui sistem informatic ce va calcula media aritmetica dintre media anilor de gimnaziu si cea a evaluarilor nationale. Tinerii au la dispozitie posibilitatea de a se inscrie la mai multe licee pentru a fi siguri ca nu raman pe dinafara. La nivel de judet pentru evaluarea nationala au fost constitutite 101 centre e examen si 4 centre de evaluare. Doua dintre acestea sunt la Sibiu si celelalte doua la Medias.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Au fost prinsi pescuind ilegal

Noua persoane cu varste cuprinse intre 34 si 61 de ani, au fost sanctionate pentru pescuit ilegal. Jandarmii au confiscat atat plase si mai multe unelte de pescuit cat si pestele prins de autori. In week-end, un echipaj de jandarmi si o echipa de la Asociatia Judeteana a Vanatorilor si […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro