Euro Map Consult susține dezvoltarea Programului Operațional Regional pentru IMM-uri

Hila Ovidiu

Compania Euro Map Consult susține dezvoltarea IMM-urilor în România, prin intermediul Programului Operaţional Regional derulat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice cu fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană.

Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) va lansa prin Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Regional (POR) un nou program de finanțare nerambursabilă în decursul lunii Septembrie 2015 care va sprijini consolidarea poziției pe piață a IMM-urilor. Programul de finanțare nerambursabilă se va adresa în principal microîntreprinderilor din mediul urban, cu minim un an fiscal complet încheiat si minim un angajat cu normă întreaga în această perioadă. Prin intermediul programului, vor fi sprijinite investiții de până la 200.000 euro, 100% nerambursabili, pentru achiziție de echipamente și mobilier, extindere și modernizare clădiri etc.

Autoritatea de Management pentru POR a lansat de curând spre consultare publică Ghidul specific pentru prioritatea de investiție, apelul de proiecte 2.1.A, denumit și Ghidul Solicitantului, urmând ca în curând să fie publicată versiunea finală a regulilor și condițiilor de accesare a programului de finanțare nerambursabilă, prin care firmele înregistrate în mediul urban pot solicita ajutor financiar nerambursabil, pentru investiții de până la 200.000 euro.

Euro Map Consult susține dezvoltarea Programului Operațional Regional prin prioritatea de investiții 2.1Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi și prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri”, care face parte din axa prioritară 2Îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii” și care este definită de următoarele caracteristici:

  • Obiectiv specific: Consolidarea poziției pe piață a IMM-urilor în domeniile competitive identificate în Strategia Națională de Cercetare (SNC) și Planurile de Dezvoltare Regională (PDR).
  • Solicitanți eligibili: Societăți comerciale sau cooperative care se încadrează în categoria microîntreprinderilor
  • Condiții de eligibilitate:
  • Locul de implementare al proiectului este situat în mediul urban din urmatoarele regiuni de dezvoltare: Nord Est, Sud Est, Sud Muntenia, Sud Vest Oltenia, Vest, Nord Vest, Centru;
  • Solicitantul a desfășurat activitate pe o perioadă corespunzătoare cel puțin unui an fiscal integral;
  • Solicitantul a avut cel puțin un angajat cu normă întreagă pe perioada anului fiscal de funcționare și are cel puțin un angajat cu normă întreagă la data depunerii cererii de finanțare;
  • Valoare financiară nerambursabilă

Valoarea eligibilă a proiectului poate fi curpinsă între 25.000 și 200.000 euro, cu un procent de finanțare care poate ajunge până la 100%.

Euro Map Consult este una din puținele societăți de consultanță care oferă un pachet de servicii complex în domeniul accesării fondurilor europene nerambursabile, oferind sprijin complet în elaborarea dosarului de finanțare, cât și în implementarea și monitorizarea proiectului.

Pentru mai multe informații, puteți accesa site-ul oficial al societății, unde veți putea găsi prezentarea detaliată a beneficiilor axei de finanțare 2.1.A “Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi și prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri” și a întreprinderii Euro Map Consult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Marius Copil, eliminat în turul doi al calificărilor la US Open 2015

Marius Copil, cel mai bine clasat român în clasamentul ATP și singurul tricolor aflat în calificări la US Open, a fost învins joi seară, de columbianul Alejandro Gonzalez, în turul doi. Marius Copil a pierdut partida cu columbianul după o oră și 22 de minute de joc, scor 7-5, 6-3. […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro