ETILOTEST OBLIGATORIU IN FRANTA

studio

Daca alegeti sa va petreceti concediul in Franta, nu uitati ca la intrare in tara sa cumparati un…etilotest. Francezii au introdus o noua lege care ii obliga pe toti soferii sa aiba in masina, alaturi de trusa de prim ajutor, un aparat de masurare a alcoolemiei din sange.

Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani cu privire la faptul ca,  incepand din luna iulie 2012, toti conducatorii auto in Franta sunt obligati sa posede un aparat pentru verificarea alcoolemiei – ethylotest. Dispozitivul indica prezenta alcoolului in aerul expirat. Este interzisa conducerea autovehiculelor cand valoarea acestui indicator depaseste 0,25 mg/l. Sunt exceptati de la aceasta obligatie conducatorii vehiculelor cu motor cu 2 sau 3 roti, avand o capacitate cilindrica ce nu depaseste 50 cm³. Aparatul trebuie sa respecte conditiile de valabilitate prevazute de fabricant: data expirarii si certificarea  conformitatii cu normele legale. Exista doua tipuri de dispozitive: chimic si electronic. In general costul dispozitivului chimic este de 1-2 euro, iar al celui electronic depaseste 100 euro. Aceste aparate se pot achizitiona atat din  hipermarketuri, cat si din magazinele de cartier. In cazul utilizarii dispozitivului chimic, este preferabil sa se achizitioneze doua aparate. Incepand cu data de 1 noiembrie 2012, lipsa acestui dispozitiv va fi sanctionata cu o amenda de 11 euro in cazul unui control rutier.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Botezatu - internat la Spitalul Floreasca!

Cătălin Botezatu – internat de urgenţă la Spitalul Floreasca! Designerul se pare ca ar fi ajuns la spital în perfuzii şi delirând. Medicii l-au preluat imediat, i-au administrat perfuzii pentru a-l echilibra şi l-au internat peste noapte. Dupa externare, Catalin  a declarat că, a zăcut două zile pentru a se […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro