Eroii din „lotul Dabija” au fost pomeniti la monumentul din Cimitirul Municipal

Hila Ovidiu

Eroii au fost sarbatoriti si la Sibiu. Asociatia Fostilor Detinuti Politici Filiala Sibiu a organizat o ceremonie de pomenirea lotului eroilor “Dabija”, condamnati la moarte si executati de Securitate in 1949.

dabijaEroii neamului au fost comemorati asa cum se cuvine si la Sibiu. Una dintre ceremonii a fost organizata de catre Asociatia Fostilor Detinuti Politici Filiala Sibiu in memoria condamnatilor la moarte din “lotul Dabija”. Vorbim despre oameni care s-au jertfit in lupta impotriva comunismului. Ceremonia de comemorare a fost una simpla, dar incarcata de simbolistica istorica si religioasa. La final fiecare dintre cei prezenti au primit colaci, cozonac si suc, alimente oferite pentru sufletul eroilor care au luptat impotriva comunismului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Ziua Eroilor la Gura Raului

Tot joi a fost sarbatorita si Ziua Eroilor. Ceremonii specifice au avut loc in toate marile localitati din judet. O ceremonie speciala a avut loc si la Monumentul Eroilor din Gura Raului. In aceasta localitate traieste si nea Ioan Albusiu, ultimul supravietuitor al celui de-al Doilea Razboi Mondial. Eroii neamului […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro