Eminescu si Cultura Nationala, sarbatoriti la Sibiu

Dublu eveniment sarbatorit la Sibiu, in parcul Sub Arini. Elevi, profesori, studenti dar si reprezentanti ai Academiei Fortelor Terestre au sarbatorit 168 de ani de la nasterea lui Mihai Eminescu!

Jumatatea lunii ianuarie este o perioada cu dubla insemnatate pentru romani. Sarbatorim pe de-o parte ziua de nastere a celui mai mare poet pe care l-a avut vreodata Romania iar pe de alta parte marcam Ziua Culturii Nationale.

S-au implinit luni 168 de ani de la nasterea lui Mihai Eminescu. Cu acest prilej cei de la AFT in colaborare cu Asociatiunea Transilvana pentru Literatura Romana si Cultura Poporului Roman Astra, Universitatea Lucian Blaga dar si Inspectoratul Scolar au organizat in parcul Sub Arini o ceremonie in cadrul careia au fost citite poezii semnate de catre Luceafarul poeziei romanesti.

Emotia sarbatorii este cu atat mai mare cu cat poetul a fost un patriot in adevaratul sens al cuvantului iar dulcea sa Romanie trece acum prin vremuri tulburi din punct de vedere politic.

Nu toata lumea pare insa sa il iubeasca pe cel care a fost marele poet roman. Statuia acestuia din parcul Sub Arini a fost pe semne greu incercata de timp si mana raufacatorilor care au simtit „nevoia” de a vandaliza. Pe fruntea poetului zace o mare pata alba, pe bustul acestuia cineva a facut cateva insemne cu vopsea iar pe soclul statuii au fost „pictate” diverse inscrisuri. Cei care s-au ocupat de evenimentul de luni au incercat sa ascunda imaginea statuii vandalizate impodobind-o cu flori si panglici tricolore.

No Comment

Leave a Reply

*

*

POPULAR POSTS