Elevii sectiilor de germana si maghiara, campioni la Olimpiada de Limba Romana

Chiar daca invata in limbile materne, elevii sibieni se pricep de minune si la probele de limba romana. Dovada stau rezultatele obtinute de scolari la olimpiada de romana dedicata minoritatilor. Unul dintre candidati a reusit chiar sa obtina nota maxima.

Timp de 3 zile 9 elevi ai scolilor cu prdare in limbile germana si maghiara din judetul Sibiu au participat la faza nationala a Olimpiadei de Limba si Literatura Romana dedicata minoritatilor. Desi au fost candidati din toata tara, se pare ca sunt experti in limba romana atat la probele scrise cat si la cele orale. Dovada sta faptul ca primul loc al olimpiadei a fost castigata, cu maximum de puncte, de catre un elev de la scoala gimnaziala medieseana „Hermann Oberth”. La aceeasi olimpiada, pe locul II, s-a clasat un sibian de la scoala Nicolae Iorga. Si cea de-a treia pozitie a podiumului a fost adjudecata tot de catre scolari sibieni. De aceasta data este vorba despre o eleva de la Brukenthal si un baiat de la Iorga. De la aceeasi competitie, sibienii s-au mai intors cu o mentiune si doua premii speciale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Ranita de butelia care a explodat

Sarbatori Pascale cu suferinta si dureri pentru o batrana de 72 de ani din Alamor. Femeii i-a explodat butelia iar in timpul deflagratiei s-a ales cu arsuri pe 30% din corp. Victima a fost transportata de urgenta la spitalul din Sibiu. O batrana in varsta de 72 de ani s-a […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro